Welkom bij Lagotto.nl

Fokkerij

De Lagotto Romagnolo Club Nederland werkt nauw samen met diverse ras fokkers. Deze fokkers moeten voldoen aan het, door onze vereniging vastgestelde, fokreglement.

Dit reglement geldt als waarborg en heeft als doel om de gewenste eigenschappen van de Lagotto Romagnolo te verbeteren, of in stand te houden. Dit wordt o.a. gedaan door steeds te zoeken naar nieuwe, sterke, bloedlijnen.

Voor meer informatie: lees HIER het Handboek fokken van rashonden, omgaan met inteelt en verwantschap. 

Regelmatig zullen wij dekberichten publiceren, en natuurlijk ook het resultaat via de geboorteberichten.

Een nestje fokken

Als je graag een nestje wil fokken met jouw Lagotto Romagnolo zijn er heel wat dingen om rekening mee te houden.

Leden van onze rasvereniging volgen de afspraken die vast staan in het verenigingsfokregelement. Hierin vind je de afspraken die we met elkaar gemaakt hebben rondom gezondheid en welzijn van zowel de ouderdieren als pups. 

Voordat je met een teefje kunt fokken zullen er een aantal gezondheidstesten gedaan moeten worden en deze zullen aan de eisen moeten voldoen zoals gesteld in het fokregelement van de LRCN. Mocht dit allemaal in orde zijn dan kan er gezocht worden naar een passende reu. 

Op het moment dat de teef loops word en aan alle eisen van het fokregelement van de LRCN voldoet bezoek je samen met de teef de reu. Het is aan te raden om het juiste tijdstip te bepalen met een betrouwbare progresteron test (imulite). 

Als de teef gedekt is moet er een dek aangifte bij de raad van beheer ingediend worden. Je krijgt een bevestiging van dekmelding. 

Rond de 28e dag na de dekking kun je een echo laten maken om te bepalen of de dekking geslaagd is. 

De pups worden gemiddeld 63 dagen na de eisprong geboren. Als de pups geboren zijn is het tijd voor een geboorte melding bij de raad van Beheer. Een copy van de geboorte melding stuur je door naar de vereniging genw@lagotto.nl, mochten nog niet alle gegevens van de ouderdieren in het bezit zijn van de rasvereniging dan kunnen deze meteen mee gestuurd worden. 

Wil je dat jouw nest op de website van de rasvereniging word vermeld? Vermeld dit dan in je mail en voeg een leuke foto toe. Wil je geen vermelding op de website dan hoef je niks te doen.