Herplaatsers

 

Met spijt in het hart wordt Tartoriccio France Vani roepnaam Vanni herplaatst...

 

Omdat er steeds meer rivaliteit was tussen de beide teven die ik in huis heb en ik met beide teefjes niet meer kan fokken en dit najaar een nieuwe pup hoop te krijgen en in de toekomst nog een pup uit de lijn van Vanni,  onderzoek ik de mogelijkheid of ik een goed adres voor Vanni kan vinden. De andere teef, Donna is net op proef naar iemand in België. Als ik niet volledig overtuigt ben dat Vanni happy is op een eventueel nieuw adres, blijft ze bij ons  en zal ik de beslissing moeten nemen om te stoppen met fokken, omdat ik haar niet meer wil combineren met een nieuwe pup om geen herhaling te krijgen van de situatie tussen haar en Donna. Na overleg met haar fokker, die zegt dat ook haar moeder moeilijk was in het accepteren van een andere drachtige teef, overweeg ik dus een ander adres waar ze de enige hond kan zijn. Ik wil dan ook alle tijd nemen voor kennismaking, samen wandelen, logeerperioden en een proefperiode, om er zeker van te zijn dat er een goede klik is.

Vanni is een energieke, vrolijke en zeer intelligente hond en een uitmuntende truffelzoekster. Ze heeft het vermogen om zeer zelfstandig problemen op te lossen, wat wel betekent dat je haar respect zult moeten verdienen omdat ze anders de neiging heeft haar eigen gang te gaan. Ze kan in het samen werken heel geconcentreerd werken en geeft een opdracht nooit op en gaat door zonder steun te zoeken om haar opdracht te voltooien. Bij de cursus praktijk speuren was ze onvermoeibaar en een enorme doorzetter. Het is een heerlijke hond om mee te werken.

Ze heeft moeite met honden van het type labrador die haar te onstuimig benaderen en zal dat laten merken en als deze hond doorgaat met zich opdringen zal ze een uitval doen.  In dat soort situaties moet je op tijd ingrijpen dus. Ze heeft haar gehoorzaamheidsdiploma A en C gehaald. Tijdens de proefexamens voor B en C, waarbij zij B zou doen, liet de instructeur mij met haar ook C doen voor de aardigheid en omdat het zo goed ging en ze de onbekende oefeningen gelijk doorhad, heeft ze B overgeslagen! Zij is van 13 juni 2010 en dus 7 jaar. Als je haar bezig ziet denk je dat ze een jonge hond is. Ze is 46 cm schofthoogte, slank en gespierd.

Ze is lief met kinderen en in huis een rustige hond. Ook kan ze goed alleen zijn en is een bench gewend. Als wij thuis zijn, kan ze in huis op verschillende kleedjes en in mandjes liggen, maar als ze thuis moet blijven ligt ze in haar bench.  Ze is gewend om de nachten door te brengen in haar bench. Ik gun haar van harte een sterke, consequente baas die met haar aan het werk wil, want dat doet ze het liefste, samen met de baas erop uit en een opdracht uitvoeren!

 

https://youtu.be/xMBXNiEQanE

 

 

Bij een geschikt adres zal er altijd met een proefperiode zijn en mag ze altijd terug aangezien haar huidige baasje zeker wil weten dat het goed met haar gaat op dat adres...

 

Nynke Wever-Woudstra 

www.saltelante.nl

 

0226-753919

06-13955590

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Het komt soms voor dat een eigenaar van een Lagotto Romagnolo een nieuw huis zoekt voor zijn of haar hond.


Dit kan verschillende redenen hebben, bijvoorbeeld door ziekte, echtscheiding, verhuizing of een hond die niet (meer) gedijt binnen de roedel. De LRCN wil graag helpen bij het zoeken naar een nieuw huis voor deze Lagotti.

Bij het herplaatsen hanteren wij enkele spelregels. Deze staan in een document beschreven welke u HIER (pdf document) kunt downloaden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat.
U kunt deze HIER mailen.

 

 

 

 

 

 

 

 


Select Your language
 
 Dutch     English   
Active: Dutch

Wij zijn een door de Raad van Beheer erkende rasvereniging.