Welkom bij Lagotto.nl

Herplaatsing

Naam hond: Luca, teefje, gesteriliseerd, bruinschimmel

Geboren: 31-12-2008 (dus 10 jaar oud)

Contactgegevens: Annet op 't Hof

Mobiel: 06-18407504

Woonplaats: Kwadendamme, Zeeland. 


Reden herplaatsing: 

Mijn man is in juni 2018 overleden na een kort ziekbed ten gevolge van slokdarmkanker. Ik ben nu alleen en werk 32 uur per week verdeeld over 4 volle dagen en mijn dochter woont niet meer thuis en werkt eveneens 32 uur. Luca verblijft sinds het ziekzijn van mijn man, nu ruim een jaar geleden fulltime bij mijn schoonouders waar ze het goed naar haar zin heeft en ook rustiger geworden is. Zij zien echter van de zorg voor Luca af zodat zij nu herplaatst moet worden. 


Omschrijving Luca:

Luca is een Lagotto teefje uit de voormalige kennel "Romakome" in Kwadendamme. Zij is bij ons gekomen toen ze 8 weken oud was maar bleek slecht gesocialiseerd te zijn. We zijn ruim 2 jaar wekelijks met haar naar hondentraining geweest en hierdoor luistert Luca redelijk goed. Luca is een middelgrote hond, normaal voor een Lagotto teefje. Luca is een ontzettende knuffelhond, dol op kinderen en ze is het liefst de hele dag bij je in de buurt of ligt op schoot. Ze kan echter ook prima uren liggen slapen en een dagdeel van huis gaan is dan ook geen probleem. Hele dagen alleen thuis is voor Luca geen optie, vooral omdat ze graag aandacht heeft. Ze is nog fit, gaat graag een stuk mee wandelen en is dol op een strand- of boswandeling. 
Luca luistert buiten vrij goed, op strand of in bos kan ze prima los lopen maar ze vindt het moeilijk om precies naast je te blijven lopen. Als je haar roept dan komt ze wel meteen en is ze makkelijk aan te lijnen. Luca heeft ook een 'gebruiksaanwijzing'; ze is snel angstig, vooral voor harde geluiden zoals onweer, vuurwerk, hagelkanonnen (die bij ons in de buurt veel staan), blazen van boten of andere doffe knallen. Ze trilt dan over haar hele lijf en als dit 's nachts is dan gaat ze aan de deur krabben en wil ze bij je zijn. Luca is ook niet dol op andere honden alhoewel, als ze een hond goed kent dan is het meestal geen probleem. Ze is dol op kinderen, groot of klein dat maakt niet uit.  Luca heeft vanaf haar eerste levensjaar een vachtprobleem wat bij de kennel waar ze vandaan komt vaker voor zou komen. Tegen de winter verliest ze haar haren op haar rug en heeft ze dus een kale plek. De huid is schoon, ze heeft geen jeuk en heeft er ook geen hinder van. In het voorjaar komt het haar weer terug maar niet zo mooi van structuur al het hoort. Verder verhaart Luca niet want dat is bekend van dit ras. Ze moet wel regelmatig naar de trimmer en wij zetten haar dan zo kort mogelijk. Op dit moment gaat het beter met haar vacht, dit komt waarschijnlijk omdat ze rust en aandacht heeft en dat doet haar beter dan veel alleen zitten. Verder is Luca gebaat bij een vast dagpatroon, ze houdt van duidelijkheid en structuur. Haar baasje moet lief maar duidelijk voor haar zijn zodat ze weet waar ze aan toe is. 

Luca is het beste bij een ouder echtpaar die nog fit genoeg zijn om met haar te gaan lopen maar die niet hele dagen van huis zijn. Een jonger echtpaar met kinderen is ook geen probleem als men maar niet hele dagen van huis is. Iemand die aan huis werkt of bijvoorbeeld alleen de ochtenden werkt is geen probleem. Het liefst zien we haar herplaatst in Zeeland maar een goede plaats waar ze haar oudere jaren kan blijven staat voorop.Op dit moment zijn er geen herplaatsers.


  • luca
    luca
  • DSC02548
    DSC02548
  • luca 2
    luca 2